"Україна могла б посісти гідне місце серед "космічних" держав", - переможці конкурсу NASA

Інженер з української команди, що посіла 1-ше місце в номінації "глядацьке голосування" міжнародного конкурсу Space Apps Challenge від NASA, розповів про те, як хотів би використати цю перемогу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Ain.ua.

"Я сподіваюся, ми зацікавили NASA своїм проектом. Якщо це так, то хотілося б, щоб Україна долучилася до його створення. Коли ми розробляли проект, то розраховували на це: майже всі технології для його реалізації є в нашій країні. Було б чудово, якби наша Україна посіла гідне місце серед "космічних" держав", - розповів інженер проекту Олександр Буткалюк.

Також інженер розповів, чому інтрига щодо перемоги української команди зберігалася до останнього: найвищі показники в української команди виявилися лише після того, як NASA перевірило аналіз голосів на чистоту. 

"Якщо ви зайдете на сайт проекту і перейдете за посиланням на нашу презентацію на YouTube, ви побачите, що кількість переглядів - більше 44 000. Вона була найбільшою серед усіх проектів з самого початку. У наших конкурентів кількість переглядів була 5000-6000 і буквально в останній день зросла до 15 000. А ще NASA в листі написало, що вони аналізували трафік по Facebook - і він у нас був найвищим", - розповів Олександр Буткалюк.

Зараз команда планує зробити два прототипи свого винаходу - для наземних і стратосферних випробувань. Розробники озвучили свої наміри NASA і чекають на реакцію агентства. Крім того, вони готуються до поїздки на мис Канаверал на запуск ракети, який відбудеться 8 вересня.