У Києві озброєний чоловік пограбував обмінник та поранив поліцейського

У Шевченківському районі чоловік, погрожуючи пістолетом, забрав близько 10 тис. грн та близько 2 тис. доларів

Про це написала у Facebook речник столичної поліції Оксана Блищик. 

Вчора ввечері, 27 травня, надійшов виклик на вулицю Бульварно-Кудрявська у Шевченківському районі столиці. Невідомий вибив вікно у касі пункту обміну валют та, зробивши кілька неприцільних пострілів із пістолета, змусив працівника віддати гроші.

За словами касира, у приміщення зайшов молодий чоловік із великою сумкою на плечі, дістав молот і розбив вікно у касу. При цьому, погрожуючи пістолем, зловмисник примусив віддати всі гроші. Таким чином він забрав близько 10 тис. грн та близько 2 тис. доларів. Жінка також надали прикмети нападника і повідомила, що у нього сильно порізана кисть лівої руки.

Невдовзі, правоохоронці наздогнали підозрюваного, але на вимоги зупинитися і викинути зброю чоловік не реагував, натомість почав відстрілюватися. Одна з куль влучила поліцейському в ногу. Пораненого правоохоронця доставили у лікарню, де надали необхідну медичну допомогу. Його життю нічого не загрожує.

При ретельному огляді місця події експерти вилучили кувалду, стріляні гільзи, набої, уламки скла, відбитки пальців, зразки крові, чорну сумку та чорну кепку. Окрім того, неподалік від місця скоєння злочину знайшли пістолет та одяг, у якому нападник скоїв розбійний напад.

"Якщо ви впізнали чоловіка, зображеного на фото, просимо звернутися у Шевченківське управління поліції або ж зателефонувати на 102. Чоловік може бути озброєний, тож у жодному випадку не намагайтеся його затримати!", - написала Блищик.

Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.