Тука зустрівся із Шимоновичем

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука зустрівся з помічником Генерального секретаря ООН з прав людини Іваном Шимоновичем і обговорив нагальні питання військових АТО

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook Георгія Туки.

"Обговорили низку питань права ВПО, соціальні гарантії держави, компенсації населенню за зруйноване житло, залучення дітей до військових дій, шляхи гуманітарного співробітництва", - написав Тука.

"Користуючись досвідом Хорватії, пан Шимонович висловив цікаву думку щодо соціалізації наших захисників після демобілізації. Зокрема, він вважає помилкою Хорватії надання ветеранам певних пільг та пенсій. Така ситуація призвела до виключення ветеранів з соціальної життєдіяльності суспільства і, як наслідок, призвела до негативних наслідків: алкоголізму, насильству і таке інше", - додав Тука. 
На думку Шимоновича, кращий шлях - це надання ветеранам пільгових кредитів задля можливості започаткування власного бізнесу. 
У свою чергу, Тука зазначив, що проти ідеї надання державою бійцям АТО земельних ділянок.

"Переважна більшість хлопців просто не мають коштів для будівництва житла. Таким чином, більшість з них, надалі просто продають ці ділянки, чим вже користуюються деякі забудовники", - зазначив заступник міністра.