У Німеччині стурбовані напливом біженців із Чечні

Німецькі чиновники стурбовані значним зростанням біженців із Чечні

Про це повідомляє WELT.

"Число біженців з Чечні сильно зросло", - повідомляє видання.

"Чиновники стурбовані, у тому числі, і у зв'язку із загрозою ісламізму. Є підозріння, що Москва могла "відкрити чеченські двері", - зазначають журналісти.

У квітні Росія опинилася на п'ятому місці за числом осіб, що шукають політичного притулку в Німеччині, поінформували газету в Міністерстві внутрішніх справ ФРН.

Водночас з початку січня по 23 травня з 2728 громадян РФ, що подали таке прохання, 2244 -  чеченці, це 82,3% від загального числа. Вони слідують до Німеччини через Україну, Білорусію і Польщу. Зростання числа чеченців спостерігається з другої половини 2015 року. Проте, російська статистика показує нижчі цифри. 

Але небезпека полягає в тому, що в Європу частенько прямують люди, які симпатизують ісламізму, вважаючи, що там їм буде вільно, оскільки в самій Росії їх переслідують. 

 В цілому число біженців з Росії до Німеччини росте з року в рік. Якщо в 2011 таких було всього 1698, то вже в 2013-му РФ йшла відразу за Сербією в списку найбільших постачальників біженців до Німеччини – 15 473 людини.