За три дні в Середземному морі потонули 700 біженців, - ООН

За підрахунками агентства ООН у справах біженців, в результаті катастроф трьох непридатних до навігації судів у Середземному морі за три дні потонули щонайменше 700 мігрантів

Про це повідомляє DW.

Близько 100 осіб вважаються зниклими без вісті після того, як одно з таких суден перевернулося 25 травня, ще 550 - після катастрофи, що сталася на наступний день.

За словами очевидців, у другого корабля, що вийшов з порту на заході Лівії з 670 пасажирами на борту, не було двигуна. Його вело на буксирі інше переповнене судно.

Після того, як посудина перекинулася, врятувалися лише ті, кому вдалося доплисти до судна з двигуном - близько 25 осіб. Після цього ще 79 осіб були врятовані міжнародної патрульною службою, яка також виявила 15 тіл.

Третя корабельна аварія сталася 27 травня. 135 осіб вдалося врятувати, з води вилучено 45 тіл, невідоме число мігрантів з цього човна вважається зниклими безвісти. "Якщо скласти ці похмурі числа, то, за нашими оцінками, загинуло не менше 700 осіб - точних даних про кількість та імена жертв у нас немає", - сказала прес-секретар агентства.

Тих, хто вижив, доставили в італійські портові міста Таранто і Поццалло.