Григоришин став громадянином України, - ЗМІ

Громадянин Росії та Республіки Кіпр, бізнесмен Костянтин Григоришин отримав громадянство України

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на власне джерело.

Григоришин звернувся до міграційної служби із заявою про набуття громадянства України у спрощеному порядку у зв’язку з тим, що народився на території України.

Він подав всі необхідні документи, передбачені порядком провадження за заявами і поданнями з питань громадянства України та виконання прийнятих рішень, затвердженого указом президента України, у тому числі зобов’язання припинити громадянство Російської Федерації та Республіки Кіпр.

Положення статті 8 Закону "Про громадянство України" не містять підстав, які б унеможливлювали набуття громадянства України за територіальним походженням. Отже, наявність будь якого кримінального провадження на території України або наприклад, Російської Федерації стосовно особи не є підставою для відмови у прийнятті позитивного рішення про набуття особою громадянства України за територіальним походженням.

Григоришин народився в Запоріжжі, значну частину життя прожив в Москві. Бізнес-активи російського олігарха, в тому числі підприємства енергетики, судно- і машинобудування переважно зосереджені в Україні. Григоришин очолює групу "Енергетичний стандарт", володіє компанією "Запоріжтрансформатор" - монополістом у виробництві силових трансформаторів, є мажоритарним акціонером сумського НВО ім.Фрунзе, "Укррічфлоту", а також співвласником дев'яти українських обленерго.