Сьогодні у парламенті Канади - український день

Сьогодні, 30 травня, у столиці Канади відбудеться серія заходів під назвою "Український день на парламентському пагорбі"

Заходи будуть відкритими для усіх охочих, однак спрямовані передусім на інформування представників канадської влади про Україну, повідомляє "Укрінформ".

Акція розпочнеться із молебню за мир за участі священиків усіх конфесій навпроти будівлі федерального парламенту Канади. Охочі також зможуть відвідати виставку про українських воїнів різних епох, дізнатися про досягнення сучасної України з мультимедійної експозиції, і написати листівку для воїнів АТО. Увечері буде урочистий прийом, на який запрошено багато законодавців та урядовців.

Організатори акції - учасники українсько-канадської парламентської програми обміну (CUPP), які саме проходять стажування у федеральному парламенті Канади.

Хоча "українські дні" на парламентському пагорбі у Оттаві відбуваються щорічно, нинішні заходи будуть особливо масштабні, оскільки програмі обміну виповнюється 25 років. З промовами виступлять тіньовий міністр оборони Джеймс Безан і один з найбільш авторитетних депутатів від правлячої Ліберальної партії Борис Вжесневський. Долучаться також члени української та інших дипломатичних місій.

Як уже повідомлялося, Канада може скасувати візи для українців до 24 серпня 2016 року.