У Криму "Беркут" увірвався в нічний клуб: розстріляна стеля і розтрощений бар

У Севастополі у нічному клубі Butterfly "Беркут" і невідомі особи в цивільному одязі зробили кілька черг в стелю з автоматичної зброї і поклали більше сотні відвідувачів обличчям у підлогу

Про це повідомила власниця клубу Аліна Самсонова, повідомляє "Кримінформ".

"На початку першої ночі з п'ятниці на суботу до нас увірвалася група осіб - близько 30 осіб у спецформі та масках, з автоматами, на спині було написано "Беркут". Вони відкрили стрілянину з вогнепальної автоматичної зброї, причому абсолютно незрозуміло, з якої причини", - сказала вона.

На момент обшуку в залі перебувало до 150 відвідувачів. "Усіх співробітників і відвідувачів поклали на підлогу обличчям вниз, застосувавши фізичну силу, вигукуючи мати, погрожуючи і тому подібне. Потім з'явився слідчий і не менше 30 осіб з червоними розпізнавальними стрічками на руках - якась група людей, яка проводила незрозумілі нам свої дії, ймовірно, з огляду приміщень", - розповіла жінка.

Власниця клубу також заявила, що люди в масках "відкрили стрілянину з вогнепальної зброї, били співробітників, відвідувачів, погрожували, брали з бару і пили продукцію, поводили себе вкрай некультурно, розбивали ногами посуд на столах. Розбили кілька скляних столів. Фактично, розгромили півбару", - заявила вона, зазначаючи, що вранці приміщення клубу було в калюжах крові.

Як стало відомо, такими методами "беркутівці" шукали наркотичні та психотропні речовини.

За її словами, більшу частину відвідувачів і співробітників правоохоронці протримали в закладі 1,5-2 години, після чого почали по одному випускати, перевіряючи документи. "Деякий час всі лежали обличчям в підлогу, причому тих, хто повертав голову, били ногами. Близько 5 осіб в результаті затримали з невідомих нам причин", - додала вона.

У самому клубі правоохоронці вилучили весь алкоголь на загальну суму понад мільйон рублів і сервера з електронними носіями, на яких зберігалися записи з камер спостереження.