Ниточки від "чорної бухгалтерії" регіонів тягнуться до Ющенка, - Москаль

Розслідуванням щодо екс-президента Віктора Ющенка, зокрема історією з "Лікарнею майбутнього", має зайнятися Національне антикорупційне бюро

Про це заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, передає його прес-служба.

"Що ми шукаємо в "чорній касі" Партії регіонів на $2 млрд, якщо майже $1 млрд забрали за здачу влади Януковичу колишній президент України Ющенко та його глави адміністрацій Балога і Ульянченко?  Це ж усім добре відомо.І чому всі забули про аферу всеукраїнського масштабу з "Лікарнею майбутнього"? Невже важко підняти матеріали, коли Віктор Ющенко та його дружина Катерина створили фонд "Україна 3000" і в прямих ефірах влаштовували телемарафони, збираючи кошти для будівництва дитячої "Лікарні майбутнього"", - наголосив він.

Він зауважив, що у фонд "добровільно-примусово платили всі олігархи – по 10, 50, 100 млн грн. А прості громадяни, що наївно повірили в цю аферу, вносили добровільні пожертви хто скільки міг. У результаті гроші з фонду вкрали, ніякої лікарні ніхто не збирався будувати і не збудував. Це відверта корупція і зловживання владою з метою особистого збагачення, за які так ніхто й не притягнутий до відповідальності".

Він також зазначив, що ще за президентства Януковича особисто направляв усі матеріали з цього приводу в Генеральну прокуратуру. На думку Москаля, "Лікарнею майбутнього" повинне займатися Національне антикорупційне бюро.

Все по темі: "Чорна бухгалтерія" Партії регіонів