Північнокорейські ЗМІ розхвалили Дональда Трампа

Північнокорейські державні ЗМІ похвалили кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа, описавши його як "мудрого політика" і "далекозорого кандидата", який допоможе об'єднати дві країни на Корейському півострові

Про це пише Guardian.

На передовиці "КНДР Сьогодні" схвалюють пропозицію Трампа про прямі переговори між ним і лідером КНДР Кім Чен Ином.

"Є багато позитивних аспектів" епатажного політика "Трампа. Він сказав, що не буде втягуватися у війну між Північчю і Півднем, чи це не добре з точки зору Північної Кореї?"- пише автор на ім'я Хан Йон Мук.

Також в статті хвалять рішення Трампа вивести війська з Південної Кореї, в разі перемоги на виборах президента.

Аналітики відзначають, що хоча стаття не є офіційною заявою Пхеньяна, важко уявити, що вона виникла не з подачі північнокорейської влади.

"Це просто приголомшливо. Звичайно, це не голос офіційного Пхеньяна, але це безперечно промацування території владою КНДР", - заявив Айдан Фостер-Картер з Університету Лідса.

Інший аналітик Джонн Феффер з організації Foreign Policy In Focus заявив, що Трамп є Деннісом Родманом (американський баскетболіст, улюбленець Кім Чен Ина - ред.) американської політики. "Він такий же спритний, епатажний і ризикований", - зазначає Феффер.