Росіянину дали більше року колонії за репост картинки

У Новосибірській області 21-річний житель Бердська засуджений до одного року і трьох місяців ув'язнення в колонії-поселенні за репост картинки у соціальній мережі ВКонтакті

Про це повідомляє місцеве видання Курьер.Среда.Бердск.

Суд визнав Максима Кормеліцького винним в розпалюванні ворожнечі за релігійною ознакою за репост ілюстрації в соціальній мережі ВКонтакте. 

Причиною тому стала картинка на стіні Кормеліцького "ВКонтакте". На ній були зображені люди, які купаються на Хрещення. Супроводжувалася картинка нецензурним підписом.

Як розповів засуджений, скандальний запис провисів у нього на стіні кілька днів. Пізніше він дізнався, що через цей пост образився відомий новосибірський православний активіст Юрій Задоя і його прихильники. Вони і поскаржилися в Слідчий комітет Росії і заявили, що цим зображенням Кормеліцький намагався розпалити ненависть до віруючих християн.

Держзвинувачення просило суд засудити Кормеліцького до двох з половиною років в'язниці з урахуванням "обтяжуючих обставин" - підсудний нібито не відбув покарання за попередній злочин.