Україні необхідно налагодити серійне виробництво безпілотників, - Турчинов

Україні потрібно налагодити серійне виробництво оперативно-тактичних і стратегічних БПЛА, здатних виявляти загрозу на далеких відстанях ще на території агресора

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба відомства.

За словами Турчинова, останнім часом російсько-окупаційні війська на сході України почали активно застосовувати нові безпілотні літальні апарати як для розвідки і коригування вогню, так і бойові безпілотники, за допомогою яких намагаються завдавати уражень нашій техніці, складам і логістичним центрам.

"Багато які з них потрапляють на нашу територію безпосередньо з території РФ", - додав він.

На його думку, у нашої держави немає альтернативи адекватної відповіді агресору, тільки самим розробляти бойові і розвідувальні безпілотні літальні апарати й комплекси.

"Ми вже маємо серійне виробництво тактичних безпілотних комплексів, які здійснюють розвідку і корекцію вогню, але поки відсутнє серійне виробництво бойових безпілотників", - пояснив він.

Турчинов зазначив, що кілька зразків безпілотників бойового застосування були випробувані сьогодні на полігоні, "найкращі з них будуть доопрацьовані, а їхнє виробництво поставлено на потік".