Прикордонники зі стріляниною затримали лісника-контрабандиста

На Одещині співробітники Держприкордонслужби виявили майже 2 тонни спирту, який зловмисники намагалися перемістити через кордон

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Так, на ділянці відділу "Чорна" Котовського загону дільничний інспектор прикордонної служби зафіксував під’їзд до кордону з боку України автомобіля "Нива" та переміщення через кордон каністр невідомою особою.

Прикордонники одразу вжили заходи із затримання порушника. Але, побачивши охоронців кордону, останній вдався до втечі та, ігноруючи вимоги зупинити автомобіль, здійснював небезпечні маневри. Лише після трьох попереджувальних пострілів транспортний засіб зупинився.

Затриманим виявився мешканець села Федосіївка Одеської області, який працює майстром лісу одного з урочищ та, як з’ясувалося, підробляв на переміщенні товарів через кордон.

Під час огляду автомобіля лісника було виявлено 27 каністр зі спиртом загальним об’ємом 675 літрів. Крім того, під час обстеження місцевості прикордонники знайшли ще 500 літрів спирту.

Затриманого доставили на відділ прикордонної служби для притягнення до адміністративної відповідальності за стт. 202, 204-1 та 185-10 КУпАП. Вилучений спирт передано представникам Державної фіскальної служби, а матеріали по затриманому громадянину України передані до суду.

Також не допустили переміщення спиртової продукції і прикордонники Ізмаїльського загону.

Так, у пункт пропуску "Табаки" на в’їзд в Україну прибув вантажний автомобіль Renault Master під керуванням громадянина Молдови. Автомобіль слідував до міста Болград.

Прикордонники завчасно отримали оперативну інформацію про можливе незаконне переміщення вантажу через кордон, тож автівку одразу направили для проходження поглибленого прикордонно-митного огляду.

В результаті в спеціально обладнаному подвійному днищі автомобіля було виявлено металеву ємність, виготовлену кустарним способом та заповнену 750 літрами спирту.

За даним фактом на водія-порушника складено процесуальні документи. Автомобіль та товар вилучено до рішення суду. Їхня загальна оцінка склала майже 55 тисяч гривень.