У бойовиків "ДНР/ЛНР" паніка через заяву Лаврова про невизнання "республік"

Заява глави МЗС Сергія Лаврова про те, що визнання "ДНР/ЛНР" є контрпродуктивним, викликало сплеск паніки серед бойовиків і прихильників з числа місцевого населення

Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

"Широко поширюються тези про те, що "Путін злив Новоросію", що найближчим часом варто очікувати припинення будь-якої "допомоги з Росії", і що мінський діалог є для Москви лише приводом дипломатично відмовитись від окупованих територій", - повідомив Тимчук.

Серед місцевих бойовиків поширюються чутки про те, що нібито вже досягнуто домовленостей між Києвом і Москвою про "амністію" терористів, проте вона буде стосуватися виключно тих бойовиків незаконних збройних формувань, хто не брав безпосередньої участі в бойових діях.

"Тоді як всі інші - а це левова частка особового складу "1-го АК ДНР" і "2-го АК ЛНР" - будуть вважатися "військовими злочинцями" і потраплять під жорстке кримінальне переслідування з боку України", - розповів Тимчук.

За його інформацією, серед російських найманців поширюється інформація про те, що Росія не дасть їм можливості покинути Донбас і повернутися в Росію, таким чином "підставивши" їх.