Україна має скасувати санкції проти російських журналістів, - Human Rights

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликає Україну скасувати санкції проти 17 російських журналістів

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Україна законно стурбована наслідками російської пропаганди, але переслідування ЗМІ є помилковою, неадекватною реакцією на ту незгоду, яку український уряд може мати з висвітленням ситуації в Україні у російських медіа. Переслідування журналістів таким чином неминуче заохочує цензуру", – заявила дослідник Human Rights Watch в Європі й Центральній Азії Таня Купер.

Правозахисники нагадують, що Україна є учасником Європейської конвенції про захист прав людини й Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, які захищають свободу слова.

"Міжнародні партнери України мають протестувати проти такого рішення і закликати Київ скасувати його. ЄС, США й інші мають чітко дати зрозуміти, що не підтримують такі довільні заходи щодо засобів масової інформації і заохочувати президента Порошенка і його уряд поважати свободу ЗМІ, навіть якщо вони не згодні з висвітленням деяких із них", – додала Купер.