Українці не везтимуть вживані автомобілі з Європи через дорожнечу, - експерт

Зменшення податку на купівлю вживаних автомобілів не допоможе українцям заощадити, адже машини з Європи не старші п'яти років зі стандартом євро-5 є дорогими

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив генеральний директор Всеукраїнської асоціація автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

"Верховна Рада прибрала з авто до п'яти років акциз і всі радіють, хоча ці авто (до п'яти років) в ЄС дорогі і ніхто їх сюди не повезе! Де логіка? Хочете зробити людям дешеві авто? Так зніміть обмеження євро-5 і 6, і тоді люди привезуть дешеві авто", - наголосив Назаренко.

Він зазначив, що ще з осені виступав проти євро-5 і підтримував законопроект про відтермінування введення евро-5 в Україні.

"Чому коли я вимагав зняти обмеження євро-5 і не забороняти імпорт євро-4, то нуль підтримки нардепів і преси, а тут - ажіотаж? Парадокс!? Чи піар добре поставлений? Зніміть краще обмеження щодо імпорту авто до п'яти років і буде людям щастя! Але цього ніхто не чує", - підсумував гендиректор Всеукраїнської асоціація автомобільних імпортерів і дилерів.