Єфремов домовлявся з Росією про захоплення Луганська, - Ландік

Екс-глава фракції Партії регіонів та і екс-губернатор Луганської області Олександр Єфремов домовлявся про захоплення області російськими військами

Про це заявив екс-регіонал Володимир Ландік в інтерв'ю Online.ua .

"У лютому-2014 в Луганську був сходняк. Приїхали брат (Наталії) Королевської (Костянтин Королевський, – колишній заступник міністра регіонального розвитку Росії) і Сергій Глазьєв, радник Путіна, який часто до нас їздив. Вони зустрілися з Єфремовим і домовся, як ділити активи після повалення української влади в Луганську", – сказав він.

Ця зустріч відбулася в особняку Єфремова. Росіяни нібито пообіцяли Єфремову контроль над Луганськом після вторгнення, розподілили між місцевими бізнесменами шахти та підприємства. Так після захоплення Луганська росіяни "кинули" Єфремова.

 Путіна просте виправдання: "Українська армія не пустила нас на Київ, от я і не виконав обіцянку – форс-мажор!", - розповідає Ландік.

Він запевнив, що йому цю інформацію повідомили "найближчі Єфремову люди" і що він передав її в СБУ, але там його попросили не поширювати її. Також екс-депутат заявив, що в Службі є запис розмов тієї зустрічі.