ДФС припинила махінації з ПДВ на 165 млн грн

Співробітниками податкової міліції Києва припинено незаконну діяльність підприємства, яке здійснювало махінації з ПДВ

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Фіскалами було виявлено, що невстановлені особи за грошову винагороду зареєстрували на підконтрольну їм особу комерційне підприємство.

Реквізити та розрахункові рахунки даного підприємства використовувалися для сприяння платникам реального сектору економіки в неправомірному формуванні податкового кредиту з ПДВ та ухиленні від його сплати.

З метою здійснення незаконної діяльності зловмисники отримували на поточні рахунки від підприємств реального сектору економіки грошові кошти за нібито надання послуг або купівлю товарів.

В результаті таких "операцій" у контрагентів формувався безпідставний податковий кредит з ПДВ, а у вказаного підприємства – накопичувались податкові зобов’язання з ПДВ. Це давало можливість неправомірно формувати ліміт на електронних рахунках даного підприємства в системі електронного адміністрування ПДВ та реєструвати податкові накладні на адресу замовників.

В ході проведених заходів було зменшено ліміт на спеціальних рахунках комерційного підприємства на загальну суму 165 млн гривень, а вказане підприємство виключено з реєстру платника ПДВ.