На Житомирщині через бурштин сталася сутичка: затримано 10 людей

У селі Обище Житомирської області виник конфлікт через бурштин між місцевими жителями та групою приїжджих чоловіків

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук.

"Щойно отримав інформацію з так званого "бурштинового" фронту! В селі Обище Олевського району відбулася перестрілка між представниками заїжджих бандитських формувань та місцевим населенням. Є поранені!" - написав він.

За інформацією Нійколайчука, селяни "перекинули чотири бандитських автомобілі та відловлюють поліських терористів".

У свою чергу, відділ комунікації Головного управління Нацполіції в Житомирській області повідомляє, що сьогодні близько 8 ранку до Олевського відділення поліції надійшло повідомлення про конфлікт, який виник між групою чоловіків у лісовому масиві неподалік села Обище. 

На місце події виїхали представники поліції, слідчо-оперативні групи та спецпризначенці.

"Попередньо встановлено, що причиною конфлікту, який виник між місцевими жителями та приїжджими особами, стала ділянка у лісовому масиві, де можливі поклади бурштину", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські затримали близько 10 осіб з числа немісцевих жителів. Правоохоронці наголошують, що в результаті проведеного огляду їх та належних їм транспортних засобів вогнепальної зброї виявлено не було.

"За наявною інформацією, до лікарні доставлено двох осіб з тілесними ушкодженнями, не пов’язаними із застосуванням вогнепальної зброї. Обставини їх травмування з’ясовуються", - зазначили у поліції.

Розпочато кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація події -  ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Фото: oda.zt.gov.ua