Росіяни вивозять за кордон український ліс, - Москаль

Росія почала вивозити за кордон український ліс після того, як Євросоюз запровадив санкції проти держави

Про це на своєму сайті зазначив очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Він зазначив, що на прикордонних залізничних станціях "Батєво" та "Чоп"наразі стоять 166 вагонів із деревиною, яку збираються експортувати. Втім, цей вантаж було надано іншими містами України, утой час як Закарпаття не оформляє ліс на вивезення відповідно до розпорядження Москаля. 

Митницею було виявлено, що значна частина цього вантажу належить росіянам. Зокрема, компанії "Woodsources.r.o.", яку зареєстрували у області рік тому.  Її засновниками є громадяни Росії.  

"Оскільки розмір паливної деревини на експорт не обмежений законодавством, під виглядом дров (або разом із ними) в Чехію вивозиться ділова деревина. Яка потім переправляється партнерам "Woodsources.r.o." на підприємства Австрії та Румунії. Фактично росіяни вивозять український ліс на експорт, а українці заради наживи активно їм у цьому допомагають", - наголосив Москаль.

Він пояснив що задля того, щоб припинити ці дійства, необхідно внести зміни в митне законодавство й обмежити розмір експортованих дров 1-м метром. За його словами, саме такі параметри діють при продажу дров населенню на внутрішньому ринку.