Логотип Євробачення може мати петриківські елементи

Студент-третьокурсник Львівської національної академії мистецтв Ігор Лісовий запропонував створити логотип пісенного конкурсу Євробачення 2017 в стилі петриківського розпису

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Молодий художник створив кілька варіантів логотипу. У своїх розробках студент-третьокурсник використовував малюнки відомих петриківських майстрів Олександра Опария і Олени Ярмолюк.

"Ідея прикрасити петриківським розписом таку масштабну міжнародну подію не нова, її озвучували багато людей. Просто мені вдалося візуалізувати, як це може виглядати. Петриківка - унікальне мистецтво, визнане ЮНЕСКО, це дійсно візитна картка України у світі", - розповів хлопець.

Ігор також розповів, що після того, як його ідея почала активно поширюватися в мережі та ЗМІ, він зібрав мейли і сторінки в соціальних мережах можливих учасників оргкомітету Євробачення 2017 і відправив їм свої пропозиції.

"Поки відгукнулися лише з Міністерства з питань євроінтеграції, написали, що розглянуть пропозицію", - додав художник.

У той же час в Дніпропетровської обласної державної адміністрації заявили, що голова ОДА Валентин Резніченко підтримує ідею Ігоря Лісового і "збирається просувати її на найвищому державному рівні".

"Ідея варта того, щоб бути реалізованою. Дніпропетровська ОДА офіційно звернутися до Кабінету міністрів України з такою пропозицією", - процитували слова Резніченко в прес-службі ОДА.