Ситуація в АТО залишається складною

З початку неділі, 5 червня, проросійські незаконні збройні формування 12 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових в зоні проведення антитерористичної операції у Донбасі

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

Бойовики з 02.00 до 03.00 ночі зі сторони Хімзаводу неподалік тимчасово окупованого Донецька здійснили масований обстріл з важких мінометів укріплень сил АТО поблизу Яснобродівки та випустили при цьому 25 мін.

"В районі Авдіївки та Пісків ворог з мінометів калібру 82 мм намагався влучити по позиціях наших захисників. А поруч Майорська та Миронівського зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів найманці вели вогонь по укріпленнях українських бійців", - говориться в заяві штабу АТО.

На Маріупольському напрямку зі сторони тимчасово окупованої Старомихайловки російські терористи обстріляли позиції сил АТО з мінометів калібру 82 та 120 мм поблизу Красногорівки, а згодом долучили і танк, що здійснив 4 постріли.

Поруч Новотроїцького бойовики вели вогонь з озброєння БМП, а в районі Широкиного – з протитанкових гранатометів.

На Луганському напрямку контрольовані російською владою НЗФ обстріляли українські позиції з 122 мм самохідної установки поблизу Новозванівки.