Князь Монако Альбер II та Burisma готові підтримувати енергетичні реформи в Україні

Альбер II підтримав ініціативи українського бізнесу в реформуванні енергетики і акцентував увагу на важливості і необхідності розвитку альтернативних джерел енергії

Про це повідомляють "Українські Новини".

"Планування енергетичної безпеки має здійснюватися в довгостроковій перспективі. Ми повинні більше уваги приділити поновлюваним джерелам, які дозволять отримати дешеву енергію без забруднення навколишнього середовища", - заявив у своїй вступній промові князь Монако Альбер II на організованому Prince Albert II of Monaco Foundation і групою Burisma Міжнародному форумі з енергетичної безпеки Energy Security for the Future: New sources, Responsibility, Sustainability 2 червня в Монте-Карло (Монако).

Альбер II підтримав ініціативи українського бізнесу в реформуванні енергетики і акцентував увагу на важливості і необхідності розвитку альтернативних джерел енергії та назвав тематику форуму ключовою для безпечного майбутнього сучасних європейських держав.

Уже в наступному році, за словами князя Монако, форум розширить свою регіональну присутність за рахунок країн Азії та Америки, так як процес популяризації нових джерел енергії, яку Prince Albert II of Monaco Foundation і група Burismа ініціювали в поточному році, допоможе подолати бідність і політичну нестабільність в багатьох регіонах світу. 

Форум з енергетичної безпеки був також обраний майданчиком для презентації англомовної версії книги польського публіциста Мачея Ольхави Mission Ukraine, в якій представлено бачення Європейського співтовариства і місця в ньому України. Видання розкриває нові цікаві деталі відомої Місії Кокса-Кваснєвського, яка відіграла ключову роль у період Революції Гідності в Україні.

Особливу увагу в книзі присвячено питанням європейської інтеграції, місця України в Європі і світі, формування сучасних лідерів і нових політичних еліт. Через призму подій в Україні запропонована нова стратегія міжнародної політики ЄС. На форумі Energy Security for the Future: New sources, Responsibility, Sustainability книгу Mission Ukraine презентував Олександр Квасневський, разом з автором вони провели автограф-сесію і пообіцяли видати україномовну версію книги. - Це безпрецедентний випадок, коли Форум зміг об'єднати самих різних людей із різним соціальним статусом навколо ідеї енергетичної безпеки в Європі.

Міжнародний форум, організований фондом принца Альбера II і Burisma - це не тільки спроба залучити соціально відповідальний бізнес і громадянське суспільство до вирішення даного завдання, скільки можливість надати дискусійний майданчик для самих різних ідей, результатом яких стане комплексна, довгострокова і глобальна за своїми масштабами робота в області формування нової стратегії енергетичної безпеки на європейському континенті, - зазначив бізнесмен, президент Групи Burisma Микола Злочевський.