Сакварелідзе може створити партію без Саакашвілі

Екс-заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе та глава партії "Демократичний Альянс" Василь Гацько анонсують створення нової політичної сили вже в червні і хочуть провести своїх кандидатів до парламенту

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Минулі п'ять-шість місяців ми нічим більше не займалися, як домовлялися. Питання коли? Я сподіваюся, що в червні, саме в цьому місяці, стане зрозуміло, чи зможемо ми вийти і сказати: ура, це відбулося!... Можливо, це станеться в найближчі тиждень-два", - заявив Гацько.

Давид Сакварелідзе впевнений, що про нову політичну силу українське суспільство дізнається вже до кінця червня і у неї будуть амбіції потрапити в парламент.

"У нас немає амбіцій перетягувати на нашу сторону когось, у нас амбіції об'єднати всіх ефективних і чесних людей, які зможуть вивести Україну з кризи ... Дуже важливо створити громадянську політичну платформу, щоб в процес не зайшли озброєні люди, які можуть поміняти долю України на десятиліття", - сказав Сакварелідзе.

Він зазначив, що рух "За очищення", біля витоків якого стояв глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі, зміг домогтися відставки уряду Арсенія Яценюка, але громадський рух не може переформатуватися в партію і зовсім не обов'язково, що люди і сили, які співчувають та розділяють ідеї руху, увійдуть до нової партії.

За словами Сакварелідзе, "нова сила не буде грузинською" та не буде партією Саакашвілі.

"Що стосується Саакашвілі... Якщо він прийме рішення створити партію або очолити цю партію, то він до кінця присвятить себе цій партії... Наполовину не вийде. Роботи буде дуже багато. Відповідальності дуже багато", - зазначив політик.

Пізніше Сакварелідзе дав зрозуміти, що якщо Саакашвілі очолить політсилу, то змушений буде залишити свою нинішню посаду.

"Не будемо поспішати, прийматиме рішення він сам... Він дуже енергійна людина, і я думаю, що він сам захоче об'їхати всю Україну, подивитися на тих ентузіастів, які будуть приєднуватися до цієї політичної платформі. На губернаторській посаді або з губернаторським постом це складно", - сказав екс-заступник генпрокурора.