Кличко на конференції в США закликав разом боротися з розповсюдженням СНІДу

У боротьбі з епідемією з ВІЛ/СНІД Київ об'єднав зусилля з громадськими організаціями, які опікуються цією проблемою. Столиця ініціює розповсюдження програми боротьби зі СНІДом на інші міста України

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив у своєму виступі у Нью-Йорку на міжнародній конференції щодо боротьби зі СНІДом Fast-Track Cities: Ending The AIDS Epidemic, повідомляє КМДА.

Мер зазначив, що в останні роки у Києві щорічно виявляють близько 3 тисяч ВІЛ-позитивних осіб, реєструють ж до 1,5 тисяч осіб з уперше в житті встановленим діагнозом ВІЛ-інфекції.

"Загалом у 2015 році виявлено більше 2 800 випадків ВІЛ-інфекції, та лише 1 300 осіб стали на медичне спостереження. Тобто, менше половини!" – наголосив Кличко.

Він підкреслив, що проблема СНІДу – це проблема не однієї окремої країни чи якогось одного міста. Ця хвороба є загрозою і викликом усьому світу.

"Одна четверта всіх людей, що живуть з ВІЛ, мешкає в 200 великих містах. І Київ входить до цих двохсот міст світу, які спільними діями можуть подолати глобальну епідемію СНІДу", – зазначив Київський міський голова.

Саме тому, додав Віталій Кличко, 6 квітня у Києві була підписана Паризька Декларація.

"Таким чином ми включили Київ у програму прискорення заходів у боротьбі зі СНІДом. Я впевнений, це – крок до подолання епідемії ВІЛ в усій Україні. І я, як голова Асоціації міст України, пропоную розповсюдити програму Fast-Track Cities на інші міста нашої країни", – сказав Кличко.

Мер Києва в рамках конференції  зустрівся з глобальним координаторам програми США з ВІЛ/СНІДу, послом Деборою Біркс. Він подякував, що за програмою "Пепфар" на наступний рік Києву планують надати додатково 1,6 млн доларів.

"Це буде значною підтримкою для покращення надання послуг ВІЛ-інфікованим", – наголосив Кличко.