Націю можуть сформувати лише люди різних поглядів, - Княжицький

Формування нормальної політичної нації можливе лише тоді, коли всередині суспільства будуть люди різних поглядів

Про це під час дискусії "Формування спільної ідентичності громадян України: перспективи та виклики" заявив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький, повідомляє Еспресо.TV.

"Формування нормальної політичної нації буде тоді, коли всередині українства з пріоритетом мови і культури будуть люди різних поглядів - правих і лівих, соціал-демократи і християнські демократи. І, очевидно, це те, що зараз ми повинні формувати, що дуже складно зробити, зважаючи на той інформаційний тиск, який продовжується зі сторони Російської Федерації, а він продовжується", - наголосив Княжицький.

Він нагадав про дискусії, які велися у Верховній Раді перед голосуванням за законопроект про внесення змін у закон "Про телебачення і радіомовлення".

"І, можливо, ви бачили, які палкі дискусії були в українському парламенті про введення так званої 35-відсоткової квоти українських пісень, і як так зване медійне лобі робило все прихованими - неприхованими, нахабними - ненахабними методами, щоб цю квоту загнати в ніч, щоб українська пісня і надалі не звучала в українському ефірі", - зазначив голова Комітету з питань культури і духовності.