Глава Нацполіції розповіла про процес відбору дільничних поліцейських

Глава Нацполіції Хатія Деканоідзе розповіла, яким чином буде проходити конкурсний відбір до лав нових дільничних поліцейських

Про це вона розповіла в ефірі програми "Про політику" на каналі Еспресо.TV.

Вона уточнила, що коли проходили відбір у патрульну поліцію, 90% тих, хто потрапили туди, були абсолютно нові люди.

"Дільничні будуть проходити дуже жорсткий конкурс, у кілька етапів. Ви напевно вже знаєте що під час відбору в Нацполіцію ми впровадили абсолютно нову сучасну методологію. Це дуже прозорий відбір. Кандидати на дільничних теж будуть проходити починаючи з аналітичних тестів, які вимірюють аналітичну здатність людини , потім вже фізичні тести, потім вже медицину - важливо, щоб поліцейський був здоровим. Після цього буде співбесіда і спецперевірка", - розповіла Деканоідзе.

За її словами, для того, щоб людина потрапила в Нацполіцію, вона має пройти спеціальні поліцейські комісії: "Це не Атестаційна, а поліцейські комісії. Там є один представник з міністерства і два представника з Нацполіції. Двох представників нам дають облради. Ми почали з Київської області, комісія у нас вже сформована".

"Вчора ми вже відкрили анкету. Ця анкета вже висить, наприклад, на сайті Нацполіціі. І після двох тижнів (термін після якого закінчується прийом документів) кандидати, які хочуть у нас працювати перейдуть до етапу конкурсу. І зарплата, яку вчора анонсував міністр - шість тисяч гривень. Її отримає кожен дільничний, кожна нова людина, яка прийде працювати до нас в поліцію. Нових дільничних буде 250 ву Київській області", - розповіла вона.

Крім того Деканоідзе анонсувала набір 50-ти слідчих до лав Нацполіції Київської області. Вона уточнила, що все це відбувається в рамках реформування кримінального блоку Нацполіції.