Новіков звинуватив українців у "вишиватництві" через критику Савченко

Колишнього адвоката Надії Савченко Іллю Новікова засмутила реакція українців на її слова про переговори з лідером "ДНР" Олександром Захарченко

Про це він повідомив у Facebook.

"Я за останні два роки спілкувався з нею більше, ніж будь-хто. Я добре пізнав її за цей час. Вона дуже чесна людина. Чесніше мене, і вас усіх, ймовірно. І не наївна. Якщо вона сказала щось, що вам здалося дурістю, і вам так важливо про це поговорити, дайте собі можливість вникнути, про що там взагалі йшлося. І скажіть спокійно. Або мовчіть. Інакше чим ви кращі за росіян, які знають з телевізора, що Савченко вбивця і каратель? І ви всі з нею разом, до речі, теж", - вважає Новіков.

Він наголосив, що "не відкидайте так різко ідею помиритися з Захарченко" - це не про слова Надії.

"Мається на увазі, що люди, які з місця кинулися кричати "ганьбазрада", "я так і знав, вона агент ФСБ" - ці люди ментально звідти, з того боку здорового глузду, морального закону і лінії розмежування. Їм до Захарченко ближче, ніж до Канта. Ну може, перебільшую. Але не сильно. А головне, їм це прикро про себе читати. І коли їх вишиватойю називають, теж прикро, тому що правда, тому що вони такі ж, як ті", - зауважив Новіков.