На Дніпропетровщині чоловік "замінував" 26 супермаркетів і ринок

Поліцейські затримали жителя Дніпропетровщини, який "замінував" мережу супермаркетів

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області.

Повідомлення про замінування надійшло до поліції надвечір 8 червня. Щоб перевірити правдивість повідомлення, правоохоронцям довелося евакуювати покупців та персонал з 24 магазинів Дніпра та двох магазинів, розташованих у місті Кам’янське.

Спеціалісти вибухово-технічної служби та кінологи зі службовими собаками обстежили приміщення супермаркетів та прилеглу територію. Жодних вибухових пристроїв виявлено не було.

Правоохоронці одразу ж розробили план затримання "мінувальника". І поки одна група поліцейських займалася пошуком вибухівки, інша - вживала заходи для встановлення та затримання зловмисника.

В результаті співробітники карного розшуку спільно з працівниками УСБУ затримали непрацюючого жителя міста Кам’янське, який повідомив про замінування супермаркетів. Ним виявився 40-річний чоловік, схильний до вживання галюциногенних речовин.

Встановлено, що кілька днів тому він повідомив про замінування одного з кам’янських ринків, яке також виявилося неправдивим.

Під час обшуку за місцем його мешкання була вилучена комп’ютерна техніка, на якій збереглися повідомлення про замінування, та засоби зв’язку.

Зловмиснику загрожує покарання, передбачене ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Санкція статті передбачає від 2 до 6 років позбавлення волі.

Фото: npu.gov.ua