У США випробують перший пасажирський дрон

В американській Неваді пройдуть випробування безпілотного літального апарату Ehang 184 китайського виробництва, призначеного для перевезення людей

Про це пише Live Science, передає naked-science.ru.

Апарат може перебувати в повітрі більше 20 хвилин і здатний піднімати близько 100 кг ваги. Він злітає вгору на висоту майже 200 м і розвиває швидкість до 100 км/год. Процес електричної зарядки дрона займає 2-4 години. Для зльоту і посадки чотиривинтового безпілотника використовується спеціальний додаток для смартфона або планшета. 

Раніше влада Невади уклали угоду про випробуваннях з компанією Ehang. Кінцева мета випробувань - отримання офіційного схвалення регуляторів на експлуатацію пасажирських дронів.

Випробування безпілотника повинні пройти до кінця поточного року.
 
Передбачається, що перший тестовий зразок дрона буде розрахований лише на одного пасажира. Раніше в компанії Ehang заявили, що детально пропрацювали питання безпеки польоту.

Зокрема, при виникненні ЧП пасажир може скомандувати системі управління екстрено приземлитися, а в разі збою системи управління візьме на себе командний центр. При цьому пасажир, перебуваючи на борту, не матиме можливості управляти дроном.