Євро-2016. Україна програла Німеччині

У стартовому матчі чемпіонату Європи збірна України поступилася Німеччині з рахунком 0:2

Євро-2016. Група С. 1-й тур.

Німеччина – Україна 2:0

Гол: Мустафі,19,  Швайнштайгер, 90+2. 

Німеччина: Нойер - Хеведес, Боатенг, Мустафі, Гектор - Хедіра, Кроос - Мюллер, Озіл, Дракслер (Шюррле, 78) – Гьотце (Швайнштайгер, 90).

Україна: П'ятов - Федецький, Хачеріді, Ракицький, Шевчук - Сидорчук, Степаненко - Ярмоленко, Коваленко (Зінченко, 73), Коноплянка – Зозуля (Селезньов, 66).

Попередження: Коноплянка, 68.

Збірна України у матчі проти Німеччини першою створила небезпечний момент. На 5-й хвилині після перехоплення Артема Федецького та його прострілу справа з-за меж штрафного майданчика, відмінно пробив в правий кут Євген Коноплянка, але суперників під голу врятував, здійснивши блискучий сейв, голкіпер Мануель Нойєр.

Німеччина свій шанс на 19-й хвилині використала. Тоні Крос виконав штрафний з правого флангу, а Шкодран Мустафі виграв верхову боротьбу у Сергія Сидорчука та відправив м'яч головою у сітку. 1:0.

Україна до перерви могла відігратися двічі. На 27-й хвилині після кутового у виконанні Коноплянки, удару головою впритул завдав Євген Хачеріді, проте знову фантастичну реакцію продемонстрував Нойєр.

Ще за 10 хвилин Коноплянка пробивав вже по порожніх воротах, після того, як Нойєр зіграв на виході, але Німеччину цього разу врятував захисник Джером Боатенг, який вибив м'яч з лицьової лінії.

Після перерви команда Йоахіма Льова перехопила ініціативу і, встановивши контроль над м’ячем, практично нічого не дозволяла зробити українцям в атаці.

А в компенсований арбітром час Німеччина впіймала українців на контратаці,яку завершив Бастіан Швайнштайгер, який встановив підсумковий рахунок - 2:0.