На пристроях Apple з'явиться повне шифрування дзвінків і повідомлень

Apple оголосила про те, що на пристроях компанії тепер буде використовуватися принцип кінцевого шифрування - зокрема, в новому мессенджері компанії, а також під час голосових дзвінків

Про це компанія розповіла на щорічній конференції для розробників WWDC 2016, передає російська служба ВВС.

Це означає, що дані будуть зашифровувати на пристрої, що передає інформацію, і розшифровуватися безпосередньо пристроєм, що її приймає.

Крім того, представники компанії оголосили дату виходу нових версій операційної системи MacOs і мобільної ОС iOS, кілька удосконалень до додатка Apple Maps і цифрового асистента Siri, нові функції месенджера, новий дизайн низки сервісів, включаючи Apple Music, і кілька інших нових рішень, в основному косметичного плану.

Нова версія месенджера від Apple буде пропонувати емодзі, які, на думку програми, найкраще будуть підходити для тієї чи іншої розмови і автоматично показувати превью всіх посилань в чаті.

Оголошено про розширення списку додатків для управління "розумним будинком" з телефону, айпаду або годинника. Представлений спеціальний інтерфейс для розумних будинків на всіх трьох платформах.

Низку змін планується ввести в додаток Apple Maps. Тепер користувач може, наприклад, не виходячи з програми, знайти на карті потрібний йому ресторан і замовити там столик.