Сміттєва блокада - це глобальна провокація проти Львова, - Садовий

Ситуація із вивезенням сміття у Львові - це провокація проти міста

Про це заявив мер Львова Андрій Садовий, передає сайт Львівської міськради.

"Уже 15-й день Львів перебуває у сміттєвій блокаді, коли йде тотальна блокада міста, щоб ми не вивозили сміття. Ми його вивозимо, як би це не було важко, і далі будемо це робити. Звичайно, є багато труднощів. Я вірю, що негідники, які задумали цю глобальну провокацію проти Львова, колись будуть знайдені і покарані", - сказав він.

За його словами, тривають роботи з пошуку нової земельної ділянки для облаштування полігону твердих побутових відходів і будівництва сміттєпереробного заводу.

"На сьогодні у мене є 18 відмов щодо тих ділянок, які пропонувались колись. Ці нові пропозиції, які надійшли щодо ділянок, зараз аналізуються фахівцями і після кінцевого затвердження тих ділянок, які можуть бути відведені під будівництво нового комплексу, ми будемо їх давати на затвердження. Складність у тому, що потрібно не лише рішення обласного керівництва, а треба рішення рад, на території яких вони розташовані. Тому треба багато працювати з громадами і пояснити, що вони можуть отримати великий позитив, велику кількість нових робочих місць і хорошу статтю доходу, разом з тим - максимально високу екологічну безпеку, за всіма нормами Європейського Союзу. Це складний процес. Думаю, ми хоча би фіналізуємо 2-3 ділянки, які можуть підходити за всіма висновками", - розповів мер.