ДФС вилучила у організаторів конвертцентру 22 млн грн

Співробітники податкової міліції Києва припинили у Львівській області діяльність міжрегіональної конвертаційно-транзитної групи

Про це повідомляє прес-служба ДФС у Facebook.

Незаконна конвертаційно-транзитна група надавала послуги з мінімізації податкових зобов'язань та митних платежів підприємствам реального сектора економіки з Києва та інших регіонів.

Встановлено, що група осіб шляхом використання підконтрольних фіктивних підприємств і підприємств-нерезидентів забезпечувала заниження митної вартості імпортованих товарів.

Надалі здійснювалося документальне оформлення ввезених товарів на адресу транзитних підприємств, де здійснювалась підміна номенклатури товару і незаконно формувався податковий кредит для компаній-вигодонабувачів.

У ході проведених заходів здійснено 10 обшуків в офісних та житлових приміщеннях фігурантів провадження. Під час обшуку в одному з офісних приміщень припинено спробу зловмисників заблокувати вхідні двері та спалити чорнові фінансові документи.

Загалом, виявлено та вилучено 5 системних блоків, сервер, 8 ноутбуків, банківські картки, чекові книжки, первинні бухгалтерські документи та чорнові записи, печатки підприємств, 400 грамів банківського золота, а також грошові кошти в національній та іноземній валюті на суму 22,1 млн гривень.

Порушена справа за ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) КК.