Через глобальне потепління у світі почали вимирати тварини

Рифовий мозаїчнохвостий щур став першим видом тварин, котрий вимер внаслідок глобального потепління

Таку інформацію поширили науковці Квінслендського університету і співробітники Департаменту охорони навколишнього середовища та спадщини, пише N+1. Відповідну доповідь вони подали уряду штату Квінсленд.

Останній раз представника виду бачили професійні рибалки в 2009 році, хоча до того часу їх на невеликому острові Брембл-Кей на північному сході Торрес Стрейт водилося кілька тисяч особин.

Маючи надію на те, що свідчення можуть бути помилковими, вчені у надії виявити залишки популяції з 29 серпня по 5 вересня 2014 року встановлювали на острові пастки (всього 900 пастко-ночей) і камери (всього 60 камер-ночей), а також протягом двох годин прочісували острів удень. На жаль, жодної тварини їм побачити не вдалося, на основі чого вони й зробили висновки про вимирання рифових щурів.

Як показав аналіз острівного середовища, за останні десять років острів Брембл-Кей, який представляє собою низьку мілину, неодноразово затоплювався океанічними водами, рівень яких піднявся. Внаслідок цього щурі просто тонули. На 97% скоротилася площа їх місць проживання та почався дефіцит харчових ресурсів (площа рослинного покриву острова зменшилася з 2,2 до 0,19 гектарів). Популяція птахів на острові також сильно скоротилася.

Офіційною причиною вимирання цього виду щурів учені назвали антропогенну зміну клімату, що призвела до підвищення рівня світового океану.