Серед російських фанів Євро 2016 є бойовики, що воювали на сході України

Серед російських вболівальників на ЧМ-2016 у Франції присутні люди, які воювали за сепаратистів "ДНР"

Про це пише журналіст британської газети The Independent Кім Сенгупта. Він поспілкувався з російським фаном, якого він називає Миколай. У ньому він упізнав чоловіка, з яким спілкувався два роки тому в Слов'янську та Краматорську, де той перебував в якості "добровольця".

За словами Миколая, хулігани, які били англійських уболівальників в Марселі "більше, ніж ультрас", вони проходили тренування з бойових мистецтв.

"Два роки тому в Слов'янську та Краматорську, на бунтівному сході України, Миколай заявляв мені, що він там допомагає пораненим, а не бере участь у бойових діях. Зараз він наполягає, що перебуває у Франції просто, щоб дивитися футбол, та не шукає собі жодних неприємностей", - пише журналіст.

Видання наводить слова росіянина, в яких він стверджує, що ті фанати, яких Франція збирається депортувати, не ті люди, які били англійців.

"Це трохи нагадує те, як це було в Україні. Ті, хто вихваляється найбільше, не є найбільш небезпечними та не є лідерами. Найбільш небезпечні та справжні лідери ті, хто не говорить багато та впевнені, що їхні обличчя лишаються прихованими", - наводить журналіст слова свого співрозмовника.