У Росії робот втік з полігону та спричинив затор у центрі міста

У російській Пермі під час випробувань на полігоні робот виїхав на дорогу у центрі міста і спричинив там затор

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Співзасновник ТОВ "Промобот" Олег Ківокурцев повідомив агентству, що напередодні ввечері робота навчали руху в замкнутому просторі.

Під час випробувань на полігон заїхав один з інженерів і забув закрити за собою ворота.

Без відома фахівців робот виїхав з випробувального полігону і зупинився на автомобільній дорозі в центрі міста.

"Коли фахівці виявили пропажу, робот знаходився на вулиці Пушкіна, яка розташовується в 50 метрах від полігону. Час, який він перебував на проїжджій частині, склав приблизно 30 хвилин", - сказав співрозмовник агентства.

На дорозі утворився невеликий затор, але конфліктів з водіями через це не виникло. Деякі з них зупинялися і фотографували робота на телефони.

"Приїхавши на місце події співробітники поліції зробили усне зауваження інженерам і взяли з них пояснювальну. Зараз ми переносимо наш полігон на інший майданчик на нашому підприємстві, де такі ситуації стануть неможливими", - сказав Крівокурцев.

Пермський "Промобот" має висоту 1 метр 40 сантиметрів, призначений для роботи в місцях підвищеного скупчення людей, в яких він допомагає людям з навігацією, відповідає на будь-які запитання, транслює промо-матеріали та запам'ятовує кожного, з ким доводилося спілкуватися.