Особи які не проголосували за люстрацію Януковича і його команди, - злочинці, - Ємець

Народні депутати, які не проголосували за те, щоб внести у порядок денний доопрацьований і узгоджений з Венеційською комісією законопроект про люстрацію чиновників часів Януковича, - це злочинці і сепаратисти

Про це народний депутат Леонід Ємець заявив під час виступу у Раді.

Він прокоментував голосування від 14 червня проекту закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань очищення влади" №2695, яким депутати не змогли внести цей нормативно-правовий акт у порядок денний.

За словами Ємця, це голосування привідкрило "підвалини мафіозного руху, який хоче здійснити реванш Януковича".

Він заявив, що колишній перший заступник Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов зараз працює у російському "Газпромі".

"Ті особи, які вчора не проголосували за те, щоб люструвати Януковича і його команду, за те, щоб не дозволити їм повернутися до повернення керуванням Українською державою, - це злочинці, це сепаратисти. Це особи, які працюють на Путіна, які працюють на Росію", - заявив Ємець.

Він додав, що вчорашня заява "Опозиційного блоку" про те, що Павло Петренко має піти у відставку - це заява, яку "ми носитимемо, як орден і відзнаку того, що ми йдемо правильним шляхом".

"Що ми боремося не просто з реваншем Януковича,  ми захищаємо український народ від російського агресора", - заявив Ємець.