В Україні російського спецпризначенця посадили на 9 років

В Україні на 9 років позбавлення волі засуджено громадянина Росії, який є співробітником головного розвідувального управління Генштабу збройних сил РФ

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За завданням кураторів він вербував громадян України і намагався отримати секретну документацію про зразки новітнього озброєння. Вирок вже набув чинності.

Для попередження і припинення протиправної діяльності, яка загрожує національній безпеці держави, за матеріалами СБУ заборонено в'їзд на територію України 1569 іноземним громадянам, в тому числі 387 громадянам Росії.

Також в прес-службі відомства зазначили, що контррозвідка СБУ активно протидіє спробам спецслужб Росії створити фейкові "народні республіки" в різних регіонах України.

Співробітники СБУ блокували наміри росіян і їхніх спільників створити "Народну раду Бессарабії", "республіку Буджак", "Народну раду Миколаєва" та інші.

Через ці псевдоутворення планувалося дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні. Замовники також планували через "агентів впливу" ініціювати внесення законопроектів з федералізації держави.