Корчілава: Пан Гі Мун ніколи не був другом для України

ООН не має стосунку до врегулювання конфлікту на Донбасі і вплив цієї організації у цьому питанні мінімальний

Про це у програмі "Про політику" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV заявив колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні Бачо Корчілава.

"Стосунок до конфлікту має ОБСЄ. Організація, яка відповідає за безпеку в Європі. Генсек Пан Гі Мун звісно може робити будь-які заяви на такому гарному майданчику як ООН. Коли ми говоримо про введення миротворців на Донбас (поліцейської місії ОБСЄ — ред.), то теоретично в ООН є такі можливості, але практично як це втілити не знає ніхто", - сказав Корчілава.

На його думку, Пан Гі Мун ніколи не записувався на бік України і для нього, те, що зараз відбувається в світі, це криза, яка може ООН остаточно розвалити і перетворити на Лігу Націй.

"Тож давайте не дивуватися, що політик віком за 70 робить якісь неправильні речі, скажімо так. Тому що в його розумінні потрібно зберегти стабільність і баланс. Він просто не розуміє, що цей "пост-ялтинський світ", післявоєнний світ уже розвалився ще до Криму. Просто в Криму він розвалився остаточно", - резюмував експерт.