Російських легкоатлетів не пустили на Олімпіаду в Ріо

Рада міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) прийняла рішення не відновлювати членство Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА)

Про це повідомляє "Дождь".

Таким чином, російські легкоатлети не візьмуть участь в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро

У листопаді 2015 року комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) звинуватила Росію в порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) відсторонити російських легкоатлетів від участі в змаганнях, в тому числі і на Олімпіаді в Ріо.

У свою чергу IAAF дотрималась рекомендації і відсторонила Всеросійську федерацію легкої атлетики (ВФЛА).

15 червня Комісія спортсменів при Олімпійському комітеті Росії (ОКР) звернулася з відкритим листом до президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томасу Баху від імені атлетів, які не вживали допінг, з проханням допустити їх на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро.

У заяві говориться, що недопуск російських спортсменів до Олімпійських ігор може зробити негативний вплив на систему олімпійських цінностей. При цьому вони відзначають, що спортсменів, чия "кар'єра будувалася і будується на принципах дотримання Олімпійської хартії і духу чесної боротьби", в Росії в більшість.