У Львові заблокували пункт перевантаження сміття

Близько 40 людей увечері 21 червня перекрили заїзд вантажівок на тимчасовий пункт перевантаження сміття на вул. Городоцькій, 280 у Львові

Про це повідомляє Zaxid.net.

Люди, які представились мешканцями Городоцької та навколишніх вулиць, незадоволені тим, що поблизу їхніх домівок створили пункт перевантаження сміття. Протестувальники скаржаться, що від майданчика з відходами постійно поганий запах, а ще - це джерело антисанітарії.

То ж вони категорично проти такого сусідства, незважаючи на те що майданчик розташований на відстані понад 200 метрів від їхніх домівок.

Мешканці розповіли, що вирішили заблокувати роботу майданчика - туди пускають лише порожні машини, які заїжджають, щоб забрати відходи. Ті ж вантажівки, які привозять сміття, наразі заблоковані.

Якщо пункт перевантаження сміття не закриють, люди погрожують перекрити вулицю Городоцьку.

Тимчасовий пункт перевантаження сміття на Городоцькій облаштували минулого тижня. Вивозити сюди сміття мають право п’ять львівських перевізників, які працюють на ринку.

Щодоби з цього пункту у Київ виїжджає 10 машин із 22 тоннами відходів кожна. У Києві сміття сортують, а решту спалюють. Таким чином зі Львова вдається вивезти 220 тонн відходів щодня.

Загалом Львів продукує 500-700 тонн сміття на добу. Решту сміття поки що приймають полігони на території області.