У Конгресі США демократи влаштували сидячий страйк

Члени Конгресу США від Демократичної партії відмовляються залишити залу засідань палати представників

Про це повідомляє ВВС.

Демократи намагаються змусити конгресменів проголосувати за прийняття законів про контроль над зброєю.

Майже 100 законодавців влаштували цю акцію протесту, вимагаючи ввести більш ретельну перевірку бажаючих купити зброю і заборонити її продаж підозрюваним у терористичній діяльності.

Учасники акції протесту вважають, що нещодавнє вбивство 49 людей у нічному клубі у Флориді свідчить про необхідність посилення законодавства в цій сфері. Сенатори пропонують знайти компромісне рішення.

Спікер палати, республіканець Пол Райан назвав акцію сенаторів-демократів пропагандистським трюком, розрахованим на публіку.

Впливовий сенатор-демократ Гаррі Рід підтримав законопроект сенатора-республіканця Сьюзен Коллінз, яка запропонувала заборонити продаж зброї обмеженому числу осіб, які перебувають у списках підозрюваних у причетності до терористичної діяльності.

"Навіть якщо це буде маленький крок вперед, принаймні, це крок вперед", - заявив Рід.

Очолює сидячий страйк конгресмен Джон Льюїс - ветеран руху за громадянські права 1960-х років.

За час, що минув після нападу на клуб в Орландо, Сенат відхилив вже чотири законопроекти, однак компромісний варіант, який отримав підтримку обох партій, має бути винесений на обговорення сенату в четвер.

Президент Барак Обама похвалив у Twitter Льюїса за "лідерство в боротьбі зі збройним насильством, коли це особливо необхідно".

Читайте також: Найкривавіша бійня в історії США. Хто і як влаштував теракт в Орландо