НАТО посилить вплив після референдуму в Британії, - Таран

Блок НАТО посилюватиме свою роль після референдуму у Британії, адже жоден євроскептик навіть не намагається говорити про можливий вихід своєї країни з Альянсу

Про це у програмі "Про політику" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV сказав політичний експерт Сергій Таран.

На його думку, не слід драматизувати наслідки референдуму у Великій Британії.

"Україна коли обирала ЄС, то в першу чергу обрала цінності та європейські інституції. Ми ж не брали ЄС за мету для України, тільки тому, що там є Велика Британія, або тільки тому, що її там не буде. Ми розуміли, що ЄС - це модель реформування власної країни", - сказав Таран.

Все ж, за його словами, у самій Європі відбудуться політичні тектонічні зрушення. Зокрема, посилюватиметься вплив блоку НАТО.

"В НАТО ідуть навіть ті країни, які донедавна вважалися російськими форпостами, - Чорногорія чи Сербія. Тому на євроінтеграцію НАТО впливатиме. Також впливатимуть і США, які до речі не є членом ЄС. Британія так само впливатиме, хоча вона можливо знаходитиметься поза Євросоюзом", - пояснив експерт.

За його словами, для України це сумна подія, тому що зараз в Євросоюзі перейматимуться переважно внутрішніми проблемами. На зовнішню політику звертатимуть менше уваги.

"Але це не є трагедія, тому що для України це не означає, що ми повинні змінювати вектори, а це означає що європейська модель змін в країні залишатиметься й надалі", - резюмував Таран.