Зубко розповів, як економити на комунальних послугах

Віце-прем’єр міністр України Геннадій Зубко розповів про компенсації населенню на енергозаощадження та субсидії на комунальні послуги

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV.

"Ті, хто не мають можливості заплатити - отримують субсидію. Для цього потрібні два простих кроки: написати заяву, заповнити декларацію і подати до органу соціального захисту", - сказав Зубко.

Він зазначив, що люди, які отримують субсидії не відчують підвищення тарифів.

Також віце-прем’єр розповів про компенсації державою витрат на енергоефективність.

"Другий шлях, дуже важливий, сьогодні зробити енергоефективні заходи й найголовніше - отримати компенсацію від держави. Дійсно, на сьогоднішній день це потребує коштів. Але з іншого боку - держава сьогодні прийняла програму, яка працює як "теплокредити" через три державник банки: "Укргазбанк", "Ощадбанк" та "Укрексімбанк". По компенсації 30%, якщо це індивідуальний будинок; по компенсації 40%, якщо це багатоповерхівка; і 20%, якщо це негазовий котел, який ви встановлюєте в себе замість газового котла. І це ще додатково включає, що ви проживаєте, наприклад, в місті Львові, то ви маєте 15% компенсації відсотків по кредиту, які дає муніципалітет Львова”, - сказав Зубко.

Тобто, наприклад, 30% від суми кредиту компенсує держава, і ще 15% кредитних відсотків компенсуватиме місцевий муніципалітет, уточнив він.