Частка статків Лазаренка була отримана від прибутків компанії Тимошенко, - Берш

Американська прокурор у справі екс-прем'єра Павла Лазаренка Марта Берш виявила факти, що компанії, пов’язані з Юлією Тимошенко, переказували кошти, які опинились на банківських рахунках Лазаренка

Про це прокурор повідомила "Радіо Свобода".

"У нас були докази, що були перекази з рахунків, які, на нашу думку, контролювалися Тимошенко, на рахунки, які контролювалися Лазаренком. Ми представляли ці докази частково під час судового провадження", - заявила Берш, яка перебуває в Україні.

За її словами, виходячи з доказів, які "були доступні", частка статків Павла Лазаренка була отримана від прибутків компанії, яка називалась "ЄЕСУ" й імпортувала природний газ із російського "Газпрому".

"На нашу думку, Лазаренко отримав через цю схему мільйони доларів", - сказала Берш.

Берш відзначила, що суд в США у справі Павла Лазаренка відхилив прохання прокурора Марти Берш про залучення до справи Юлії Тимошенко.

"Врешті суд Сан-Франциско відхилив обвинувачення, які готувалися не в цільному фрагменті, бо вважалося, що обвинуваченням не представлено достатньо доказів. Частково проблема полягала в тому, щоб довести цю частину справи, потрібна була допомога з боку Росії, щоб допитати свідків, які були причетні, і отримати документи. І ми не отримали жодної допомоги з Росії. Відповідно нам не вдалося довести цей елемент обвинувачення", - сказала Берш.