Експерт розповів, що станеться, якщо Донбас отримає особливий статус

Політичний експерт Віталій Кулик заявив, що надання Донбасу особливого статусу створить міну уповільненої дії на території України

Про це він сказав в програмі "Про політику" на телеканалі Еспресо.TV.

"Як тільки влада почне проштовхувати це через парламент, це викличе суспільне незадоволення. Я б не казав про Майдан 3.0 і таке інше, але фактично це збурить суспільство і поставить питання не лише про передчасні парламентські вибори, а й передчасні президентські вибори", - сказав він і додав, що той, хто це питання прийматиме, той і повинен мати за це політичну відповідальність.

Експерт зазначив, що надання Донбасу особливого статусу "це буде Придністровізація регіону". І згадав, що Придністров’я юридично - частина Молдови, фактично - самостійна територія і дуже відрізняється від Молдови.

"Там інша політична система, там інша економічна система, там навіть не діють економічні закони, які діють в інших країнах. Наприклад, там немає ПДВ. Там своя бухгалтерська система. Свої гроші навіть. І це не заважає отримувати прибуток певним олігархічним структурам у самій Молдові", - сказав Кулик.

Він відзначив, що надання особливого статусу просто заморозить конфлікт і створить в Україні міну уповільненої дії.