Генпрокуратура відкриє провадження щодо Ситника, - ЗМІ

Суд зобов'язав Генеральну прокуратуру відкрити кримінальне провадження щодо директора НАБУ Артема Ситника

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Володимир Бойко.

За його словами, таке рішення ухвалив суддя Печерського районного суду Києва Новак відповідно до скарги нардепа Ігоря Луценка. 

Бойко зазначив, що в діях Ситника вбачаються ознаки низки корупційних злочинів, скоєних в інтересах приватного підприємця Віталія Шабуніна та тричі судимого приватного підприємця Дмитра Шерембея. Зазначені особи подали неправдиву інформацію щодо себе, коли балотувались у 2015 році до Ради громадського контролю при НАБУ.

"Ситник був зобов’язаний достроково припинити повноваження не тільки Шабуніна та Шерембея, але ще чотирьох членів цієї Ради – від псевдогромадських організацій "Центр протидії корупції" та "Транспаренсі Інтернешнл України", які висунули брехунів. Але Ситник цього не зробив навіть після того, як до нього з відповідною вимогою звернулись народні депутати, у тому числі Ігор Луценко. Натомість Ситник, якого з Шабуніним пов’язує бурхлива комерційна діяльність по засвоєнню іноземної фінансової допомоги, розпорядився прибрати з сайту НАБУ декларації про доходи та автобіографії членів Ради громадського контролю при НАБУ", - пояснив Бойко.