Мінімальну ціну на алкоголь можуть скасувати

Вищий адміністративний суд завтра розгляне питання про визнання незаконним і недійсним постанови про мінімальні роздрібні ціни на алкоголь

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ".

Глава асоціації "Укргорілка" Володимир Остапюк вважає, що на даний момент мінімальні роздрібні ціни не відповідають реаліям ринку і призводить до появи на полицях магазинів продукції сумнівного походження і зловживань зі сплатою податків.

Остапюк зазначив, що наразі мінімальна роздрібна ціна не відображає зростання ставок акцизного податку, цін на енергоносії, спирт, заробітної плати, інфляційних процесів та інших складових алкогольної продукції.

За його словами, станом на травень 2016 року, мінімальна роздрібна ціна пляшки горілки 0,5 л не може становити менше 69,9 грн, пляшки вина - 33 грн, коньяку (три зірки) - 104,9 грн.

На даний момент мінімальна роздрібна ціна пляшки горілки 0,5 л становить 54,9 грн.

З 1 вересня 2015 року роздрібні ціни на пляшку вина в скляній тарі обсяг 0,7 л або іншій тарі (1 л) складають 27 грн, на ігристі вина і шампанське в скляній тарі (0,75 л), а також на деякі вина ( 0,7 л) - 49,9 грн. Мінімальні роздрібні ціни на пляшку коньяку (бренді) три зірки об'ємом 0,5 л становить 84 грн, на пляшку 5 зірок - 94 грн.