Одного з керівників МВС посадили під домашній арешт за розгін Євромайдану

ГПУ повідомила про підозру екс-керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС України в Києві, який віддавав наказ застосовувати фізичне насильство до євромайданівців та журналістів

Про це повідомляють в Генеральній прокуратурі України.

Підозрюваному інкримінуються правопорушення, передбачених ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 171, ч. 4 ст. 41, ст. 340 КК України.

Екс-працівник МВС завідомо віддавав незаконний наказ застосовувати 1.12.2013 на вул. Банковій у м. Києві спеціальні засоби та фізичне насильство до учасників акції протесту та журналістів. Унаслідок цього заподіяно тілесні ушкодження понад 29 мітингувальникам та 22 представникам ЗМІ, що призвело до настання тяжких наслідків.

Крім того, щодо цих подій керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС України в м. Києві інкриміновано неналежне виконання своїх службових обов’язків, незабезпечення належного захисту бійців внутрішніх військ та патрульно-постової служби, внаслідок чого отримали тілесні ушкодження 26 осіб, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України.

Підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.